Németh Pákolicz Tamás

író, költő, zenei előadó

Előadások


 

MEGSZEGETT GONDOLAT könyvbemutató szerzői est

Egy teljes órányi repülés, szárnyalás, kikapcsolás, átkapcsolás, átolvadás, merengőzés... Ézelmes és vidám történetek, versek, dalok szólalnak meg gitárkísérettel. Ezen az előadáson többféle stílus tudatos megválasztásával kerülnek felszínre a legbensőbb tartományokból kikéretőző gondolatok. A versek keletkezésük sorrendjében követik egymást, így láthatóvá válik, miféle utat jártak be a kötet megszületéséig. 


 

ÉBRENÁLMOK könyvbemutató szerzői est

Beszélgetős előadás az ÉBRENÁLMOK című kötetben megjelent történetek létrejöttéről, kulisszatitkokról, érdekességekről, gitárzenével és versdalokkal fűszerezve. A zenei részek mindegyike valamely szempont alapján a kötethez kapcsolódódik, amelyek mellett prózai részletek hangzanak el a könyvből. Ennek az előadásnak az alcíme: Történeteim történetei, ami sejteti, hogy könnyed sztorik és fajsúlyosabb gondolatok követik egymást. Igazi lelki hullámvasút...


 

Gyönyörű kincsem

Ez az előadás nem másról szól, mint az emberi kapcsolatok közül a legizgalmasabbról, a férfi-nő viszony ezerarcúságáról: vágyakozás, szerelem, csalódás elengedés, hűség, keserédes nosztalgia. Ki ne találkozott volna ezek valamelyikével? Vagy akár mindegyikével? A Gyönyörű kincsem megzenésített versei, novellái e témakört járják körül, és fűzik gyöngysorba az egy-egy külön kis világot, hangulati állapotot létrehozó műveket. Műsorra kerülnek csattanós versikék, népdalfeldolgozások és életösszegző alkotások is.


 

Kőköltők 

A Kőköltők című előadással azoknak a nagyszerű embereknek igyekszem tisztelegni, akik valamiféle mérföldkövekként  tűnnek  fel  irodalmi  utamon, így  tehát  nevezhetnénk  őket  akár  mérföldkőköltőknek is… ebben a műsorban az Ő egy-egy költeményük, valamint a hatásukra létrejött művek hangzanak el, melyek stílusukban, mondanivalójukban emlékeztetnek rájuk. Felidézzük tehát sokak mellett József Attilát, Arany Jánost, Tóth Árpádot, Márai Sándort, Radnóti Miklóst, Cseh Tamást, Viszockij-t,  kortársaink közül Dinnyés Józsefet, Bereményi Gézát és Hobot.


 

Megzenésített versek   -   megversesített zenék

 
Rendszeres előadások: kávéházakban, teaházakban, irodalmi esteken, kiállításokon, fesztiválokon, egyedi eseményeken

 

Időpont egyeztetés: ntpakolicz@gmail.com 

+36 20 9644 727